Algemene informatie

Ik maakte mijn eerste beeld in steen in een zomervakantie toen ik net op de kunstacademie zat. Op de academie werd aan beeldhouwen in steen nauwelijks aandacht besteed, dus in die zomervakantie ben ik met een stuk gevonden kalksteen aan de slag gegaan. Zonder enige kennis van zaken en met nauwelijks middelen om de steen te lijf te gaan. Ergens in me zat de drang om iets blijvends te verrichten. Op dat moment is de passie ontstaan om traag ploeterend door de steen telkens weer mijn verhaal helder te krijgen en is dat mijn zoektocht geworden. Slag voor slag en beeld voor beeld wordt alles duidelijker.

Met mijn vrije werk probeer ik een brug te slaan tussen het traditionele beeldhouwen in steen en de eigentijdse vormgeving en afwerking van een beeld. Daarmee wil ik laten zien dat de mogelijkheden van deze traditionele kunstvorm nog steeds niet uitgeput zijn. Het is telkens weer mogelijk om met dit eenvoudige materiaal te verbazen en te inspireren.

Naast het maken van mijn autonome werk ben ik vanaf 1996 begonnen met het geven van beeldhouwcursussen in steen in mijn atelier in Rijen en in Frankrijk, eerst in Monthureux le Sec en daarna in Melay. In mijn eigen huis en atelier in St. Baslemont vonden de masterclasses beeldhouwen in steen plaats. Inmiddels heb ik het cursuswerk in Frankrijk overgedragen en ben alleen als gastdocent actief.

Het enthousiasmeren en inspireren van  de cursisten en het overdragen van kennis is voor mij altijd een belangrijk deel van mijn kunstenaarschap  geweest.  Ik heb het als een belangrijke taak opgevat. Later is daar ook het faciliteren van masterclassers in mijn atelier bijgekomen.