Achtergrondinformatie

Silvia Wientjes (1965)

BEELDENMAKER

Het is mijn passie om met beelden en beeldtaal bezig te zijn.
Mijn vakgebieden zijn: grafische vormgeving | fotografie | beeldhouwen

BEELDHOUWEN

Beeldhouwen is mijn grootste passie. Fysiek en mentaal hard werken, heerlijk! Ik maak zowel figuratief als abstract werk en ga steeds op zoek naar de essentie van het beeld. Met veel gevoel voor kwaliteit, vakmanschap en creativiteit zet ik me hier voor in. Ik zoek het experiment op en combineer graag hardsteen met natuurlijke materialen zoals touw en hout. Tijdens het beeldhouwen voel ik me sterk en authentiek en kom weer helemaal in balans. Onderliggende thema’s in mijn beeldhouwwerk zijn oerkracht, verbondenheid, groei en vergankelijkheid.

BEELDTAAL

Mijn beelden hebben een heldere vormentaal en een duidelijk handschrift.
Vormen en massa’s groeien van binnenuit, alles heeft relatie met elkaar en ook als het beeld op zijn kop staat wil ik dat het klopt. De huid komt er niet als een laagje overheen maar ontstaat vanzelf tijdens het aftasten van de vormen. Mijn geoefende oog als grafisch vormgever komt me goed van pas. Kijkend naar grijswaarden en contrasten zie ik wat lichtval doet op het beeld, kijk ik en tik, kijk en tik-tik-tik, ritmisch in cadans. Maar val desnoods ook aan, gericht en met kracht.

Mijn gereedschap loopt uiteen van kraspen en beitel tot slijptol en pneumatische hamer.
Pas als vorm en zeggingskracht voor mij klopt -de beeldtaal- laat ik los en zit mijn werk er op. Dan mag de kijker aan het werk en zijn eigen betekenis aan het beeld toekennen. Een uitnodiging om te kijken, voelen, vragen te stellen en er in te zien wat je wil zien.