CV

Ik ben in 1980 afgestudeerd als stedebouwkundig ingenieur aan de TUE, maar ik heb uiteindelijk werk gevonden als informatie-architect bij de NS in Utrecht. Sinds 2 jaar ben ik met pensioen.

Ik ben getrouwd, drie dochters, vijf kleinkinderen. Twee van de drie dochters wonen net als ik in Leusden en wij zijn vrij intensief betrokken bij het opgroeien van onze kleinkinderen (veel oppassen dus).

Op het vlak van het beeldhouwen heb ik geen academische opleiding maar volg ik al wel zo’n 30 jaar lessen. Vanaf 2003 kwamen daar de beeldhouwweken in Frankrijk nog eens bij (docenten: Ben Blaauw, Adriaan Seelen, Gerard de Rooij, Fieke de Roij). Vanaf die tijd ben ik verslingerd geraakt aan het werken in steen.

In 2009 heb ik deelgenomen aan de masterclass beeldhouwen, georganiseerd door Adriaan Seelen.

Vanaf 2009 heb ik met diverse masterclassers jaarlijks werkweken in Frankrijk gehad in St Baslemont, in een atelier waar ook machinaal gewerkt kan worden (diamantzaag, holle boor, pneumatisch).

Sinds 2015 ben ik één van de letterhakkers van de Letters van Utrecht en draag ik met 2 letters per jaar bij aan de totstandkoming van het gedicht dat daar in de straat ontstaat.

Sinds juli 2020 ben ik 2 dagen in de week aan het werk in het atelier van Karel Mol te IJsselstein.

Laatste wapenfeit betreft mijn toetreding tot DUS: De Utrechtse Steenbeeldhouwers (vanaf april 2023).

 

De belangrijkste exposities waaraan ik heb deelgenomen:

  • 2009: expositie masterclass in Eindhoven en in Amsterdam (samen met Joh Roijers, Fieke de Roij, Frank Beek, Ingrid van Oss, Jantien Kahn)
  • 2014: Eindhoven (samen met Rene Klunder, Jacqueline Hochstenbach en Joh Roijers).
  • 2017: Beers/Miet Air: expositie 25 beeldhouwers waaronder Adriaan Seelen, Karel Mol, Fieke de Roij, Gerrit Peele, ….)
  • 2021: Velp (bij Grave) (samen met Karel Mol, Fieke de Roij en Jacqueline Hochstenbach)
  • 2022: Escharen (samen met 8 andere beeldhouwers w.o. Fieke de Roij en Adriaan Seelen)