Karel Mol (Rotterdam 1948)

 

In mijn beelden wil ik eenvoud, stilte en rust weer geven. Je zou het driedimensionale stilte kunnen noemen. Wanneer ik er in slaag deze stilte en de eenvoud te verbeelden dan heb ik voor mijn gevoel het hoogtste bereikt.

Mijn werk doe ik deels machinaal maar in de laatste fases handmatig om zo het contact met de steen niet te verliezen en mijn beoogde perfectie te verwezenlijken. Zo blijft de steen voor mij levend en geeft het gevoel een deel van mezelf te zijn. 

.

In combinatie met mijn werk als grafisch vormgever maak ik op de steen van grafische elementen gebruik. Dat kan door het aanbrengen van kleur, maar ook door het toepassen van verlooptinten door middel van zand- en/of gritstraaltechniek.

  

Karel Mol (Rotterdam 1948)

De letters van Utrecht

Een gedicht voor de toekomst groeit in de stenen van de straten in het centrum van Utrecht. Eén karakter per steen, één steen per week. Iedere zaterdag houwt een steenhouwer tussen 13.00 en 14:00 uur ter plekke de volgende letter. Iedere zaterdag, zolang er zaterdagen zijn. In maanden ontstaan woorden, met de jaren zinnen. Als Utrechters dit eeuwen blijven doen schrijven zij met de lijn van zinnen weer letters in de plattegrond van de veranderende stad.


Het gedicht groeit zolang het door mensen gedragen en gesteund wordt. Iedere week kan iemand zijn naam met een letter verbinden om zo een steentje bij te dragen aan dit gedicht van de toekomst.